UA-136171355-1
top of page

Ντετέκτιβ και ερωτήσεις

αδεια ντετέκτιβ και νόμοι

Ντετεκτιβ Μαρουσι man.jpg

Αποφάσισα να βάλω απαντήσεις σε μια λίστα απο ερωτήσεις για το γραφείο ιδιωτικών ερευνών.

1 Οι ιδιωτικοί ερευνητές πρέπει να διαθέτουν άδεια;
Στην Ελλάδα απαιτούν άδεια ιδιωτικού ερευνητή προκειμένου τα γρφεία ιδιώτικών ερευνών να λειτουργεί νόμιμα.

2 Μπορώ να προσλάβω κάποιον ντετέκριβ για να μου κάνει μια έρευνα εκτός νομού που έχει το γραφείο του ;
Σίγουρα, αλλά το άτομο που προσλαμβάνετε πρέπει να έχει εκπαιδευτεί για το επάγγελμα που κάνει, ένας ντετέκτιβ πρέπει να εχει κάνει μαθήματα ιδιωτικού ερευνητή και να έχει κάποιο δίπλωμα ντέτέκτιβ. ένας ιδιωτικός ερευνητής προσλαμβάνεται έναντι αμοιβής για να λάβει πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες, τη συμπεριφορά, την τοποθεσία ή την αξιοπιστία των ανθρώπων, μεταξύ άλλων. Και αν αυτό το άτομο χωρίς άδεια κάνει κάτι παράνομο.

3 Υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός ιδιωτικού ερευνητή και ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ;
Όχι. Οι όροι «ιδιωτικός ερευνητής» και «ιδιωτικός ντετέκτιβ» χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά.

4 Οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ έχουν αστυνομικές εξουσίες;
Όχι. Οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ δεν έχουν αστυνομικές εξουσίες και, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ιδιωτικοί ερευνητές δεν έχουν περισσότερη εξουσία από ό, τι ο μέσος πολίτης.

5 Τι κάνει ένας ιδιωτικός ερευνητής;
Ένας ιδιωτικός ερευνητής συνήθως προσλαμβάνεται από επιχειρήσεις, δικηγορικά γραφεία ή ιδιώτες για να συλλέξει συγκεκριμένες πληροφορίες βάσει γεγονότων για να τους βοηθήσει να λάβουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις. 

6 Πώς οι ιδιωτικοί ερευνητές λαμβάνουν πληροφορίες;
Οι ιδιωτικοί ερευνητές λαμβάνουν τις πληροφορίες τους από μεγάλο αριθμό πηγών, συμπεριλαμβανομένων βάσεων δεδομένων διερεύνησης, δικαστικών αρχείων, ανθρώπινων πληροφοριών, επιτήρησης, εμπιστευτικών πηγών και κοινωνικών δικτύων. Συμβουλή: Οι περισσότερες από τις πληροφορίες που μπορεί να λάβει ένας ιδιωτικός ερευνητής είναι διαθέσιμες στο κοινό. απλά πρέπει να ξέρετε πού να κοιτάξετε.

7 Πρέπει να προσλάβω έναν ιδιωτικό ερευνητή;
Πριν προσλάβετε έναν ντετέκτιβ, υπάρχουν μερικές βασικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, όπως: Ποια είναι η προσδοκία μου; Ποιος είναι ο στόχος μου; 

8 Πώς πρέπει να βρω έναν ιδιωτικό ερευνητή;
Οι παραπομπές, οι επαγγελματικές οργανώσεις και κάποια καλή παλιομοδίτικη έρευνα στο Διαδίκτυο είναι μερικοί από τους τρόπους για να βρείτε έναν ντετέκτιβ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαληθεύσει ποιοι είναι, ελέγξτε την άδειά τους και έχετε μια μακρά συζήτηση μαζί τους προτού λάβετε οποιαδήποτε απόφαση.

9 Πώς διαφέρουν οι ιδιωτικοί ερευνητές από τους «κανονικούς ανθρώπους»;
Το γεγονός είναι ότι ένας ντετέκτιβ και ένας «μέσος ανθρωπος» δεν είναι τόσο διαφορετικοί. Ωστόσο, έχουμε ένα επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης επειδή είμαστε επαγγελματίες της τέχνης μας. Οι ιδιωτικοί ερευνητές έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες, τεχνογνωσία, εμπειρία και ένα δίκτυο πηγών για χρήση στις έρευνές.

10 Τι δεν μπορεί να πάρει νομικά ένας ιδιωτικός ερευνητής;
Αυτή η ερώτηση είναι το θέμα πολλών μύθων που γεννήθηκαν από την τηλεόραση και τις ταινίες. Τα οικονομικά και τηλεφωνικά αρχεία είναι τα πιο συχνά ζητούμενα στοιχεία που ένας ιδιωτικός ερευνητής δεν μπορεί να λάβει νόμιμα. Κάθε ντετέκτιβ που σας λέει ότι μπορεί πιθανότατα να λάβει τις πληροφορίες παράνομα.

11 Χρειάζομαι έναν τοπικό ιδιωτικό ερευνητή;
Μπορεί. Πολλές πληροφορίες αυτές τις μέρες μπορούν να ληφθούν μέσω ερευνητικών βάσεων δεδομένων, δημόσιων αρχείων, κοινωνικών δικτύων και ενός δικτύου άλλων πηγών στο Διαδίκτυο, και συνεντεύξεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεφώνου. Εάν χρειάζεστε κάποιον που ακολουθείται ή μια τοποθεσία που ξεχωρίζει, ή εάν πρόκειται για μια περίπτωση που έχει πολλή δουλειά επί τόπου, προτείνουμε να επικοινωνήσετε με κάποιον τοπικά.

12 Πώς μπορώ να βρω τον καλύτερο ιδιωτικό ερευνητή για τη δουλειά;
Όταν επιλέγετε έναν ντετέκτιβ για πρόσληψη, θέλετε να βρείτε έναν με το κατάλληλο σετ δεξιοτήτων για τη δουλειά. Ένας πιο «παλιού σχολείου» ερευνητής μπορεί να μην είναι τόσο ικανός στην αναζήτηση μέσω λογαριασμών κοινωνικών μέσων, ενώ κάποιος από το «νέο σχολείο» μπορεί να μην είναι τόσο καλός στη λειτουργία μιας φωτογραφικής μηχανής μεγάλου φακού.

13 Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνω πριν προσλάβω έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ;
Υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας προτού προσλάβετε έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ και ξοδέψετε οποιοδήποτε από τα σκληρά κερδισμένα χρήματά σας, ξεκινώντας με το κύριο ερώτημα: Ποιος είναι ο τελικός στόχος μου;

14 Πόσο κοστίζει ένας ιδιωτικός ερευνητής;
Μια άλλη κοινή ερώτηση είναι: Πόσο κοστίζει ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ; Αυτή είναι μια ερώτηση χωρίς εύκολη απάντηση. Δεν υπάρχει καθορισμένο κόστος. Ορισμένοι ντετεκτιβ χρεώνουν ανά ώρα και κάποιοι χρεώνουν ανα υπόθεση. 

15 Μπορεί ένας ιδιωτικός ερευνητής να εργάζεται με αμοιβή έκτακτης ανάγκης;
Σε ορισμένες πολιτείες, είναι παράνομο να προσλαμβάνετε έναν ιδιωτικό ερευνητή με αμοιβή έκτακτης ανάγκης. Αλλά ακόμη και σε πολιτείες όπου είναι τεχνικά νόμιμο, δεν το συνιστούμε, διότι μπορεί να οδηγήσει σε πιθανά ηθικά και νομικά ζητήματα στο δρόμο. (εδώ μιλάμε για τις ΗΠΑ)

16 Πόσο κοστίζει η εύρεση ενός ατόμου;
Το κόστος εύρεσης ενός ατόμου ποικίλλει ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας. Για παράδειγμα, η εύρεση κάποιου που ονομάζεται Rudy Longfellow στο Bucksnort της Νεμπράσκα, δεν θα κοστίσει σχεδόν όσο η εύρεση κάποιου που ονομάζεται John Smith στη Νέα Υόρκη.

bottom of page
Tο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ I.P.I. International Private Investigators ιδρύθηκε το 1990 στο Chicago των Η. Π. Αμερικής, από τον Ελληνοαμερικανό ιδιωτικό ερευνητή (Detective) Phillip Hatzis.
Simply the best. The best private investigator in Greece. Thank you for your services.
Detective Agency
Date published: 25/4/2019
5 / 5 star rating
Ντετεκτιβ I.P.I. Γραφείο Γλυφάδα Tο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ I.P.I. International Private Investigators ιδρύθηκε το 1990 στο Chicago των Η. Π. Αμερικής, από τον Ελληνοαμερικανό ιδιωτικό ερευνητή (Detective) Phillip Hatzis.
Review - by , August 24th, 2019
5/ 5stars
Simply the best. The best private investigator in Greece. Thank you for your services.
5 star rating based on 23 Google reviews