UA-136171355-1
top of page

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Μόλις η αστυνομία λάβει μια κλήση ότι ένα έγκλημα έχει διαπραχθεί ή βρίσκεται σε εξέλιξη, ντετεκτιβ, στέλνουν αξιωματικούς στη σκηνή. Οι αξιωματικοί μπορεί να είναι σε θέση να πιάσουν τον εγκληματία ακριβώς στη σκηνή. Οι αξιωματικοί ντετεκτιβ στη συνέχεια θα συλλάβουν αυτό το άτομο και θα τους μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα ή στη φυλακή του νομού για κράτηση.


Ωστόσο, ακόμη και αν η αστυνομία πιάσει τον δράστη με το χέρι, θα συνεχίσει να συλλέγει αποδεικτικά στοιχεία στο σημείο του εγκλήματος για να υποστηρίξει ποινική ποινή. Αυτή η συλλογή αποδεικτικών στοιχείων θα περιλαμβάνει συνέντευξη όλων των πιθανών μαρτύρων στη σκηνή. Θα διεξαχθεί επίσης μια έρευνα ιστότοπου, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει λήψη φωτογραφιών, μετρήσεις, λήψη εγκληματολογικών αποδεικτικών στοιχείων, γενικές παρατηρήσεις και λήψη αντικειμένων που ενδέχεται να σχετίζονται με το έγκλημα.
Ανά πάσα στιγμή, η αστυνομία και οι υπάλληλοί τους πρέπει να τηρούν τους κανόνες της τέταρτης τροποποίησης για επιτρεπόμενη αναζήτηση και κατάσχεση. Αυτό σημαίνει, γενικά, ότι εάν η αστυνομία θέλει να ψάξει σε οποιαδήποτε ιδιωτική περιουσία, πρέπει πρώτα να λάβει ένταλμα ή να έχει πιθανή αιτία που θα επέτρεπε την αναζήτηση χωρίς ένταλμα. Ντετεκτιβ.

 Συνέντευξη Μάρτυρες

 

Όταν οι αστυνομικοί, ντετεκτιβ, διεξάγουν συνεντεύξεις, ντετεκτιβ, αναζητούν να αποδείξουν τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, προσπαθώντας να καταλάβουν τι συνέβη και ποιος μπορεί να είναι υπεύθυνος. Συχνά, θα παίρνουν συνέντευξη από τους μάρτυρες ξεχωριστά, ώστε να μπορούν να θυμούνται τα γεγονότα κάθε άτομο.
Η αστυνομία θα θέλει να μιλήσει με άτομα που έχουν προσωπικές γνώσεις για το έγκλημα. Για να έχει προσωπικές γνώσεις, ο μάρτυρας έπρεπε να δει, να ακούσει, να μυρίσει, να δοκιμάσει ή να αγγίξει κάτι από πρώτο χέρι. Η αστυνομία θα τεκμηριώσει προσεκτικά αυτές τις δηλώσεις μαρτύρων μαζί με τις παρατηρήσεις του αστυνομικού για τον μάρτυρα, έτσι ώστε οι πληροφορίες να είναι διαθέσιμες σε μελλοντικούς αστυνομικούς, ντετέκτιβ και εισαγγελείς.


Παρατηρήσεις επιβολής του νόμου

 


Βασικό συστατικό κάθε ποινικής έρευνας είναι οι παρατηρήσεις των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται να παρατηρούν και να παρατηρούν λεπτομέρειες. Ντετεκτιβ, Θα σημειώσουν τη θέση των όπλων, των λεκέδων αίματος, των ρούχων, του καιρού και κάθε άλλης λεπτομέρειας που θα μπορούσε να εξηγήσει το έγκλημα ή την εγκληματική συμπεριφορά.

 Φυσικά και εγκληματολογικά στοιχεία

 

Η αστυνομία θα συλλέξει επίσης φυσικά αποδεικτικά στοιχεία στη σκηνή του εγκλήματος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει λήψη φωτογραφιών, μετρήσεις, δακτυλικά αποτυπώματα, δείγματα αίματος και λήψη αντικειμένων που μπορεί να σχετίζονται με το έγκλημα. Στη συνέχεια, κάθε αποδεικτικό στοιχείο πρέπει να καταγράφεται και να τεκμηριώνεται σωστά. Τα φυσικά αντικείμενα συλλέγονται με γάντια για τη διατήρηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και για τον περιορισμό της μόλυνσης. Εάν το δικαιολογεί το έγκλημα, τα εγκληματολογικά στοιχεία, ντετεκτιβ, όπως δακτυλικά αποτυπώματα, αίμα ή σάλιο που βρέθηκαν στη σκηνή θα συγκεντρωθούν και θα σταλούν σε εργαστήρια για ανάλυση.
Τα αποδεικτικά στοιχεία θα τοποθετηθούν σε μια ειδική τσάντα που θα επισημανθεί σωστά, ώστε να μπορεί να αναγνωριστεί αργότερα. Η αλυσίδα φύλαξης για κάθε αποδεικτικό στοιχείο θα συσταθεί ξεκινώντας από το άτομο που τα συνέλεξε και στη συνέχεια κάθε μεταβίβαση αυτών των αποδεικτικών στοιχείων θα τεκμηριωθεί για τη δημιουργία μιας αδιάσπαστης αλυσίδας από τη στιγμή της συλλογής έως την παρουσίαση στη δίκη.

Θεματοφυλακές

Το εργαλείο για τις περισσότερες εγκληματικές έρευνες είναι η ανάκριση υπόπτων με σκοπό να προσπαθήσουν να ομολογήσουν. Ενώ, τα εγκληματολογικά στοιχεία λαμβάνουν πολλή προσοχή και είναι ένα πολύτιμο όπλο στον πόλεμο κατά του εγκλήματος, είναι ακριβό και χρονοβόρο. Μια ανάκριση συχνά οδηγεί σε αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα και σίγουρα πολύ φθηνότερα.
Οι αστυνομικοί και οι ντετέκτιβ είναι εξειδικευμένοι ανακριτές. Έχουν μελετήσει την ανθρώπινη συμπεριφορά και τη γλώσσα του σώματος. Η ανάκριση είναι μια επιστήμη. Οι ντετέκτιβ ξέρουν πώς να κερδίσουν την εμπιστοσύνη ενός υπόπτου και πώς να τους χειριστούν σε ομολογία. Ενώ η αστυνομία δεν πρέπει να παραβιάζει τα Miranda ενός ατόμου και τα συνταγματικά δικαιώματα για να λάβει ομολογία, εξακολουθεί να τους επιτρέπεται πολύ περιθώριο. Για παράδειγμα, η αστυνομία μπορεί να πει ψέματα σε έναν ύποπτο. Μπορούν επίσης να εμπλακούν σε καταφύγιο ή να εξαπατήσουν έναν ύποπτο.

bottom of page
Tο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ I.P.I. International Private Investigators ιδρύθηκε το 1990 στο Chicago των Η. Π. Αμερικής, από τον Ελληνοαμερικανό ιδιωτικό ερευνητή (Detective) Phillip Hatzis.
Simply the best. The best private investigator in Greece. Thank you for your services.
Detective Agency
Date published: 25/4/2019
5 / 5 star rating
Ντετεκτιβ I.P.I. Γραφείο Γλυφάδα Tο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ I.P.I. International Private Investigators ιδρύθηκε το 1990 στο Chicago των Η. Π. Αμερικής, από τον Ελληνοαμερικανό ιδιωτικό ερευνητή (Detective) Phillip Hatzis.
Review - by , August 24th, 2019
5/ 5stars
Simply the best. The best private investigator in Greece. Thank you for your services.
5 star rating based on 23 Google reviews