UA-136171355-1
  • Ντετέκτιβ

Έρευνα για το κατασκοπευτικό φορτηγάκι που παρακολουθεί κινητά ξεκίνησαν οι Αρχες.

Έρευνα για το κατασκοπευτικό φορτηγάκι που βρίσκεται στη Λάρνακα ξεκίνησαν οι Αρχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΠΟΛΙΤΗ», το φορτηγάκι αναμενόταν να μεταφερθεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας για εξειδικευμένη εξέταση.

Το κλειστό όχημα τύπου Van μπορεί να παρακολουθεί κινητά τηλέφωνα και επικοινωνίες από δίκτυα όπως το Viber και το WhatsApp. To όχημα ανήκει σε πρώην πράκτορα των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών ο οποίος παρέχει υπηρεσίες σε ιδιώτες και κράτη.

Το όχημα διαθέτει τεχνολογία αιχμής και μπορεί να χακάρει κάθε ηλεκτρονική συσκευή σε ακτίνα 500 μέτρων. Σε ρεπορτάζ του Forbes παρουσιάζεται ο ιδιοκτήτης της εταιρείας παρακολουθήσεων ο οποίος εξηγεί τις δυνατότητες του εξοπλισμού του οχήματος. Υπάρχουν σημαντικά και σοβαρά ερωτηματικά για εμπλοκή της εταιρείας και θυγατρικών της στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Τουρκία, την παρακολούθηση Ισραηλινού αξιωματούχου στο Λονδίνο και την παρακολούθηση αξιωματούχων της Νιγηρίας.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε δήλωση του αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα ο συγκεκριμένος εξοπλισμός έχει τεράστιες, ανεξέλεγκτες ουσιαστικά δυνατότητες, αφού μπορεί να εισβάλλει σε τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές από απόσταση εκατοντάδων μέτρων, να υποκλέπτει υλικό και συνδιαλέξεις, να αναγνωρίζει ανθρώπινη φωνή, να λειτουργεί τις συσκευές στη θέση του ιδιοκτήτη τους. Για το λόγο αυτό διατυπώνει σειρά ερωτημάτων

Πώς και γιατί βρίσκεται στην Κύπρο ένα τέτοιο μηχάνημα;Πώς και κατόπιν ποιου ελέγχου εκτελωνίστηκε;Στη βάση ποιας νομοθεσίας λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες;Με ποιου την άδεια παρακολουθεί ποιους;Έναντι ποιων στράφηκε η λειτουργία του μέχρι σήμερα;

Κατά τον κ. Κυπριανού η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δώσει απαντήσεις και να λογοδοτήσει στους πολίτες. Οι αρμόδιες αρχές του κράτους οφείλουν να ενεργήσουν τάχιστα, να κατάσχουν τον συγκεκριμένο εξοπλισμό και να εμποδίσουν τη λειτουργία του μέχρι διερευνηθεί η νομιμότητα και η σκοπιμότητα της δράσης του.

Απάντηση Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Πρόδρομου Προδρόμου:

«Το όλο θέμα διερευνάται από την Αστυνομία», απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας τη γραπτή δήλωση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ που αφορά διαφήμιση τεχνολογικού εξοπλισμού από ξένο επιχειρηματία.

Με γραπτή του δήλωση, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι «η ρύθμιση της εισαγωγής, κατασκευής, διαφήμισης και πώλησης τέτοιων ηλεκτρονικών προϊόντων προλέπεται από το Νόμο 92 (Ι) 1996 Περί Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας».

«Ο επιχειρηματίας στον οποίον γίνεται αναφορά, που είναι Ισραηλινός υπήκοος, δραστηριοποιείται στην Κύπρο με εταιρεία η οποία έχει Κύπριους μετόχους και είναι δηλωμένη στον Έφορο Εταιρειών», προσθέτει.

«Ορισμένα από τα διαφημιζόμενα προϊόντα εισάγονται στην Κύπρο σύμφωνα με το Νόμο 82/1967 Περί Τελωνείων και Φόρων Καταναλώσεως και όπως αυτός έκτοτε έχει τροποποιηθεί», σημειώνει.

«Παράβαση της νομοθεσίας προβλέπει χρηματικές ποινές όπως και ποινή φυλάκισης και κατάσχεση ή και τη δήμευση των προϊόντων», καταλήγει ο κ. Προδρόμου.


ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS, 15/11/2019

Ανέβηκε απο το Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών

Ντετέκτιβ I.P.I.

Ντετέκτιβ Γλυφάδα

Ντετέκτιβ Μαρούσι

19/11/2019


5 views

© 2019 by I.P.I. International Private Investigators

Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών

Ντετεκτιβ Αθηνα

info@ipi-detective.gr

Αγ.Κωνσταντινου 59-61 Μαρούσι 151 24

Γούναρη 78 Γλυφάδα 165 61

Ερμού 56 Αθήνα 105 63

Λεωφ. Κηφισίας 286 Κηφισία 145 63

www.ntetektib.com

www.Ντετεκτιβ-Αθηνα.gr

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

4891/7/1238-δ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Το Γραφείο Ντετέκτιβ I.P.I. με αριθμό 4891/7/1238-δ, τηρεί την ανωνυμία και το απόρρητο με τους πελάτες και λαμβάνει κάθε προφύλαξη για να διασφαλίσει τις πληροφορίες που συλλέγει. Δεν ενοικιάζουμε, πουλάμε, ούτε μοιραζόμαστε προσωπικές πληροφορίες με κανένα τρίτο πρόσωπο ή εταιρεία. Οι έρευνες μας διεξάγωται με απόλυτα νόμιμο, επαγγελματικό και ηθικό τρόπο. 

Tο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ I.P.I. International Private Investigators ιδρύθηκε το 1990 στο Chicago των Η. Π. Αμερικής, από τον Ελληνοαμερικανό ιδιωτικό ερευνητή (Detective) Phillip Hatzis.
Simply the best. The best private investigator in Greece. Thank you for your services.
Detective Agency
Date published: 25/4/2019
5 / 5 star rating
Ντετεκτιβ I.P.I. Γραφείο Γλυφάδα Tο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ I.P.I. International Private Investigators ιδρύθηκε το 1990 στο Chicago των Η. Π. Αμερικής, από τον Ελληνοαμερικανό ιδιωτικό ερευνητή (Detective) Phillip Hatzis.
Review - by , August 24th, 2019
5/ 5stars
Simply the best. The best private investigator in Greece. Thank you for your services.
5 star rating based on 23 Google reviews