UA-136171355-1
  • Ντετέκτιβ

Κατασκοπεύει κανείς το κινητό σας τηλέφωνο;


Τα κινητά τηλέφωνα συνήθως αποθηκεύουν πολλά προσωπικά δεδομένα μέχρι και για τα δύο τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιείτε πιθανώς το κινητό σας τηλέφωνο καθημερινά για να στέλνετε μηνύματα κειμένου και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να αποθηκεύετε φωνητικά μηνύματα, να στέλνετε φωτογραφίες ή βίντεο σε φίλους, την οικογένεια ή τον σύντροφό σας, να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – κι ο κατάλογος συνεχίζεται.


Τι γίνεται αν κάποιος αποκτούσε πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα;

Αυτό θα ήταν απόλυτη καταστροφή.


Αλλά, γιατί κάποιος να σας κατασκοπεύσει;

Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί λόγοι για κάποιον να κατασκοπεύει το τηλέφωνό σας. Ίσως το τηλέφωνό σας να περιέχει σημαντικά επιχειρηματικά δεδομένα που ένας εταιρικός κατάσκοπος θα ήθελε να ξέρει, ή ένας σύζυγος θέλει να μάθει για μια πιθανή απιστία, ή είστε πολύ πλούσιοι και κάποιος θέλει να χακάρει τον λογαριασμό σας. Ίσως να έχετε μια σημαντική δουλειά ή μία με μεγάλη ευθύνη.

Για παράδειγμα, οι επιστήμονες, οι δημοσιογράφοι, οι δικαστές ή άλλοι κυβερνητικοί υπάλληλοι θα μπορούσαν όλοι να είναι πιθανοί στόχοι για τους απατεώνες.


Οπότε, πώς ξέρετε αν κάποιος κατασκοπεύει το κινητό σας τηλέφωνο και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

Δυστυχώς, ακόμη και ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης σύνδεσης στο τηλέφωνό σας δεν πρόκειται να σας προστατεύσει από επιβλαβείς κατασκόπους. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές κατασκοπείας στην αγορά που μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις δραστηριότητές σας στο κινητό τηλέφωνο χωρίς να το ξέρετε.

Πώς θα ξέρετε εάν κάποιος κατασκοπεύει το κινητό σας τηλέφωνο;

1. Μη κανονικά υψηλή χρήση δεδομένων Η μηνιαία χρήση δεδομένων είναι ασυνήθιστα υψηλή; Τότε, υπάρχει υψηλή πιθανότητα να έχει κάποιος εγκαταστήσει μια εφαρμογή κατασκοπείας στη συσκευή σας. Γενικά, τα εργαλεία κακόβουλου λογισμικού κατώτερης ποιότητας χρησιμοποιούν ένα σημαντικό όγκο δεδομένων για την αποστολή των συλλεγόμενων πληροφοριών από το κινητό σας τηλέφωνο.

2. Το κινητό τηλέφωνο εμφανίζει σημάδια δραστηριότητας σε κατάσταση αναμονής Εκτός από τις τυποποιημένες εισερχόμενες κλήσεις, τα μηνύματα και άλλες τυπικές ειδοποιήσεις που ενεργοποιούν τη δραστηριότητα στο κινητό σας τηλέφωνο, η οθόνη του τηλεφώνου σας δεν πρέπει να ανάβει σε κατάσταση αναμονής. Επίσης, οι απροσδόκητοι θόρυβοι ή ήχοι πρέπει να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι κάτι δεν πάει καλά.

3. Μη αναμενόμενη επανεκκίνηση Το κινητό σας τηλέφωνο επανεκκινείται χωρίς προφανή λόγο ή χωρίς να το κάνετε εσείς; Στην περίπτωση αυτή, δεν είναι απίθανο κάποιος να έχει μη εξουσιοδοτημένη, απομακρυσμένη πρόσβαση στο κινητό σας τηλέφωνο. Και, αν κάποιος έχει απομακρυσμένη πρόσβαση για να επανεκκινήσει τη συσκευή σας, δε θα μας εξέπληττε το γεγονός ότι θα μπορούσαν να κάνουν ή να δουν πολλά περισσότερα.

4. Μοναδικοί ήχοι κατά τη διάρκεια των κλήσεων Στο παρελθόν, οι τηλεφωνικές γραμμές δεν ήταν πάντα σταθερές και χωρίς περίεργο θόρυβο στο βάθος. Ωστόσο, τα σημερινά δίκτυα έχουν συνήθως ισχυρό σήμα και σταθερή σύνδεση. Επομένως, δεν είναι φυσιολογικό να ακούτε παράξενους ήχους ή μακρινές φωνές που διακόπτουν τις συνομιλίες σας.

5. Μη αναμενόμενα μηνύματα κειμένου Συνήθως, ένα μήνυμα που περιέχει μια ποικιλία από περίεργα σύμβολα, τυχαίες αριθμητικές ακολουθίες ή άλλους χαρακτήρες ενέχει τη πιθανότητα ενός εργαλείου λογισμικού κατασκοπείας στο κινητό σας τηλέφωνο.

6. Επιδείνωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας Μια προφανής ένδειξη ενός τέτοιου λογισμικού στο κινητό σας είναι αν βιώσετε μια απότομη πτώση της απόδοσης της μπαταρίας του τηλεφώνου σας. Το λογισμικό κατασκοπείας σε ένα τηλέφωνο παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητές σας και στέλνει αυτές τις εγγραφές σε μια συσκευή τρίτου μέρους. Εκτός από την αύξηση της χρήσης δεδομένων που συζητήθηκε νωρίτερα, εάν το κινητό σας χάνει ποσοστά μπαταρίας σε ασυνήθιστα υψηλό ρυθμό, οι πιθανότητες είναι ότι αυτό οφείλεται σε λογισμικό κατασκοπείας.

7. Αύξηση της θερμοκρασίας μπαταρίας στην κατάσταση αναμονής Αυτό είναι ένα από τα λιγότερο εμφανή σημάδια, επειδή η θερμοκρασία της μπαταρίας ενός κινητού τηλεφώνου μπορεί να συνδεθεί με ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών τεχνικών θεμάτων. Ωστόσο, αν δεν έχετε ξαναδεί την αύξηση των θερμοκρασιών της μπαταρίας και δεν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, αλλά εξακολουθεί να είναι σχετικά ζεστό, μπορεί να έχει προκληθεί από λογισμικό κατασκοπείας που αποστέλλει δεδομένα σε άλλη συσκευή.

8. Αυξημένη διάρκεια τερματισμού Παρόμοια με έναν υπολογιστή, ο οποίος κλείνει πάντα όλες τις ενεργές διαδικασίες αφού αποφασίσετε να τον απενεργοποιήσετε, ένα κινητό τηλέφωνο ακολουθεί την ίδια ακριβώς ρουτίνα. Το κινητό σας τηλέφωνο θα κλείσει όλες τις ενεργές διεργασίες του πριν κλείσει εντελώς. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να κλείσει ένα τηλέφωνο εάν πρέπει επίσης να ακυρώσει όλες τις δραστηριότητες μετάδοσης δεδομένων του λογισμικού κατασκοπείας.

9. Δυσκολία στον τερματισμό της συσκευής σας Αντιμετωπίζετε δυσκολίες κατά την προσπάθεια τερματισμού της συσκευής σας; Θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι το κινητό σας έχει παραβιαστεί. Συνήθως, το λογισμικό κατασκοπείας συνεχίζει να εκτελείται στο παρασκήνιο και μπορεί να σας εμποδίσει να τερματίσετε τη συσκευή σας εντελώς.

10.Το κινητό σας τηλέφωνο γίνεται όλο και πιο αργό Τα νεότερα κινητά τηλέφωνα είναι εξοπλισμένα με ισχυρό υλικό και λογισμικό. Το τηλέφωνό σας θα πρέπει να μπορεί να τρέχει πολλές διαφορετικές εφαρμογές ταυτόχρονα. Εάν αισθάνεστε ότι το κινητό σας εμφανίζει ξαφνικά σημάδια σημαντικής πτώσης της ταχύτητας, είναι πιθανό να ελέγχεται από απόσταση και να παρακολουθείται.

12 views

© 2019 by I.P.I. International Private Investigators

Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών

Ντετεκτιβ Αθηνα

info@ipi-detective.gr

Αγ.Κωνσταντινου 59-61 Μαρούσι 151 24

Γούναρη 78 Γλυφάδα 165 61

Ερμού 56 Αθήνα 105 63

Λεωφ. Κηφισίας 286 Κηφισία 145 63

www.ntetektib.com

www.Ντετεκτιβ-Αθηνα.gr

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

4891/7/1238-δ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Το Γραφείο Ντετέκτιβ I.P.I. με αριθμό 4891/7/1238-δ, τηρεί την ανωνυμία και το απόρρητο με τους πελάτες και λαμβάνει κάθε προφύλαξη για να διασφαλίσει τις πληροφορίες που συλλέγει. Δεν ενοικιάζουμε, πουλάμε, ούτε μοιραζόμαστε προσωπικές πληροφορίες με κανένα τρίτο πρόσωπο ή εταιρεία. Οι έρευνες μας διεξάγωται με απόλυτα νόμιμο, επαγγελματικό και ηθικό τρόπο. 

Tο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ I.P.I. International Private Investigators ιδρύθηκε το 1990 στο Chicago των Η. Π. Αμερικής, από τον Ελληνοαμερικανό ιδιωτικό ερευνητή (Detective) Phillip Hatzis.
Simply the best. The best private investigator in Greece. Thank you for your services.
Detective Agency
Date published: 25/4/2019
5 / 5 star rating
Ντετεκτιβ I.P.I. Γραφείο Γλυφάδα Tο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ I.P.I. International Private Investigators ιδρύθηκε το 1990 στο Chicago των Η. Π. Αμερικής, από τον Ελληνοαμερικανό ιδιωτικό ερευνητή (Detective) Phillip Hatzis.
Review - by , August 24th, 2019
5/ 5stars
Simply the best. The best private investigator in Greece. Thank you for your services.
5 star rating based on 23 Google reviews