UA-136171355-1
 

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Ντετέκτιβ

Γενική Περιγραφή: Ο Ντετέκτιβ έχει ως αντικείμενο εργασίας τη διερεύνηση υποθέσεων σχετικά με ζημιές, απιστίες, εκβιασμούς, ανεξιχνίαστα εγκλήματα κ.λπ., επί πληρωμή. Οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν την παρακολούθηση υπόπτων, την αναζήτηση πληροφοριών και τη συζήτηση με πρόσωπα και μάρτυρες που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση, και την εξέταση στοιχείων, που τον βοηθούν να εξιχνιάσει και να κατανοήσει τα επιμέρους ζητήματα της υπόθεσης. Επίσης, μερικές φορές συνεργάζεται με την αστυνομία, τραβάει φωτογραφίες αν είναι απαραίτητο και ενημερώνει συστηματικά τον πελάτη του για την πορεία και τα αποτελέσματα της έρευνας.

Εργασιακές Συνθήκες και Περιβάλλον: Ο Ντετέκτιβ εργάζεται σε γραφείο, όπου υποδέχεται τους πελάτες του. Εκεί συγκεντρώνει, ταξινομεί και επεξεργάζεται το υλικό που έχει συλλέξει και καταλήγει στα πορίσματα της υπόθεσης. Όταν χρειάζεται να κάνει παρακολουθήσεις και να αναζητήσει πληροφορίες, μετακινείται σε διάφορα μέρη ανάλογα με την υπόθεση, πολλές φορές μεταμφιεσμένος, αντιμετωπίζοντας ποικίλες καιρικές συνθήκες, καθώς και ένταση και άγχος. Το ωράριό του προσαρμόζεται στις ανάγκες των ερευνών του και τις συμφωνίες με τους πελάτες του. Μερικές φορές συνεργάζεται με αστυνομικούς και δικηγόρους, που τους ενημερώνει για την πορεία των ερευνών του. 

 

Απαιτούμενες δεξιότητες: Για το επάγγελμα του Ντετέκτιβ απαιτείται:

Αγάπη για την έρευνα και την επίλυση μυστηρίων

Συστηματικός τρόπος εργασίας

Φαντασία, τόλμη

Ταχύτητα αντιδράσεων

Ικανότητα αναλυτικής σκέψης

Καλή σωματική κατάσταση

Δημιουργική σκέψη

Κριτική και μνημονική ικανότητα

Μεθοδικότητα, σχετική γνώση της ανθρώπινης ψυχολογίας και του ρόλου των κινήτρων στη συμπεριφορά του ατόμου

Χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή

Γνώση ξένων γλωσσών

Αξιοπιστία, εντιμότητα, σεβασμός στους νόμους και τα δικαιώματα των πολιτών

Εχεμύθεια, τήρηση του απορρήτου.

Απαιτούμενη Εκπαίδευση: Για το επάγγελμα του Ντετέκτιβ παρέχονται σπουδές σε Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, αλλά οι τίτλοι δεν αναγνωρίζονται ακόμη από το κράτος. Μπορεί, επίσης, να σπουδάσει στη Σχολή Αστυφυλάκων (Αττική, Καρδίτσα, Γρεβενά, Ξάνθη, Κρήτη), όπου η φοίτηση διαρκεί πέντε εξάμηνα, ή στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Αττική), όπου η φοίτηση διαρκεί οχτώ εξάμηνα, εφόσον όμως πρώτα λάβει μέρος σε σχετικές προκαταρκτικές εξετάσεις (ψυχοτεχνικές, υγειονομικές και αθλητικές δοκιμασίες). Η Σχολή Αστυφυλάκων θεωρείται ισότιμη με AΤΕΙ, ενώ η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισοδύναμη με ΑΕΙ και σε αυτήν εισάγονται τόσο πολίτες όσο και κατώτεροι αστυνομικοί.

Επαγγελματικά Δικαιώματα: Δεν υπάρχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα για το επάγγελμα του Ντετέκτιβ. Εφόσον έχει κάνει σπουδές στις σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, εργάζεται στο Δημόσιο ως υπάλληλος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και έχει τα ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα.

Επαγγελματικές Προοπτικές: Ο Ντετέκτιβ συνήθως εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας με δικό του γραφείο διερεύνησης υποθέσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις συνεργάζεται με τις ειδικές υπηρεσίες δίωξης εγκλήματος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Η προσφορά νέων θέσεων εργασίας παρουσιάζει αργούς ρυθμούς και οι προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται ουδέτερες. Εφόσον έχει αποφοιτήσει από κάποια Αστυνομική Ακαδημία, μπορεί να υπηρετήσει στα διάφορα αστυνομικά τμήματα, στις κατά τόπους υπηρεσίες ασφαλείας, στα τμήματα τροχαίας, αγορανομίας, στις ειδικές υπηρεσίες δίωξης εγκλήματος, στις υπηρεσίες μέτρων τάξης ΥΜΕΤ και ΜΑΤ, στα μεταβατικά αποσπάσματα και στην υπηρεσία εναέριων μέσων. Συχνά, οι συνταξιούχοι αστυνομικοί εργάζονται ως ιδιωτικοί ντετέκτιβ με δικό τους γραφείο.

 
Tο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ I.P.I. International Private Investigators ιδρύθηκε το 1990 στο Chicago των Η. Π. Αμερικής, από τον Ελληνοαμερικανό ιδιωτικό ερευνητή (Detective) Phillip Hatzis.
Simply the best. The best private investigator in Greece. Thank you for your services.
Detective Agency
Date published: 25/4/2019
5 / 5 star rating
Ντετεκτιβ I.P.I. Γραφείο Γλυφάδα Tο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ I.P.I. International Private Investigators ιδρύθηκε το 1990 στο Chicago των Η. Π. Αμερικής, από τον Ελληνοαμερικανό ιδιωτικό ερευνητή (Detective) Phillip Hatzis.
Review - by , August 24th, 2019
5/ 5stars
Simply the best. The best private investigator in Greece. Thank you for your services.
5 star rating based on 23 Google reviews