UA-136171355-1

Ανιχνευτής ψεύδους 

για γραφεία ιδιωτικών ερευνών.

 Στο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών, Ντετέκτιβ Χατζης έχουμε την δυνατότητα να αναλαμβάνουμε να κάνουμε το τεστ της αλήθειας με υπερσύγχρονο ανιχνευτή ψεύδους. Τα αποτελέσματα είναι έγκυρα και αξιόπιστα και γίνονται από ειδικά εκπαιδευμένους εξεταστές με πολυετή εμπειρία στη διεξαγωγή του τεστ αλήθειας. Το τεστ πολυγράφου (Lie Detector Test) θα διεξαχθεί με απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής και τα αποτελέσματα της εξέτασης θα διεκπεραιωθούν σύμφωνα με το Data Protection Act 1999. Φυσικά τα ψηφιακά αντίγραφα των αποτελεσμάτων θα παρέχονται ανάλογα με την προτίμησή σας. Αν προτιμάτε να πραγματοποιήσετε το τεστ στο σπίτι σας, μπορούμε να  μεταφέρουμε τον εξοπλισμό μας και να διεξάγουμε το τεστ στην άνεση του σπιτιού σας.

         

Στη θέα του κάποιοι… ανεβάζουν παλμούς, ενώ άλλοι παραμένουν ήρεμοι κι αυτό από μόνο του είναι μια ένδειξη για το ποιος λέει ψέματα και ποιος την αλήθεια.

Ο «πολύγραφος», πιο γνωστός ως ανιχνευτής ψεύδους, είναι ένα μηχάνημα που σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι ειδικοί μπορεί να… ξεσκεπάσει τους ψεύτες.

Πόσο ακριβές είναι όμως το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου τεστ και πόσο μπορεί να βασιστεί κανείς σε αυτό για να «καταδικάσει» έναν άνθρωπο ως ψεύτη;

Πώς λειτουργεί

Οι ανιχνευτές ψεύδους στηρίζονται στην επιστημονική υπόθεση ότι το ψέμα προκαλεί άγχος, σε αυτόν που το λέει. Μελέτες έχουν δείξει πως όταν εξαπατούμε ένα άλλο πρόσωπο, το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με τα συναισθήματα, η αμυγδαλή, «ανάβει». Έτσι, αισθανόμαστε ντροπή, τύψεις κι αρχίζουμε να γινόμαστε νευρικοί.  

Αν και νομίζουμε πως μπορούμε να κρύψουμε αυτό που νιώθουμε από τον συνομιλητή μας, το σώμα μας μάς προδίδει: η αναπνοή μας μπορεί να αλλάξει, οι καρδιακοί παλμοί και η αρτηριακή πίεση ανεβαίνουν, τα άκρα μας, χέρια και πόδια, έχουν συσπάσεις, μπορεί ακόμη και να αρχίσουμε να ιδρώνουμε.  

Σε αυτό ακριβώς το σημείο «πιάνει δουλειά» ο πολύγραφος, το μηχάνημα που σχεδιάστηκε για να μετρά ακριβώς αυτές τις φυσιολογικές αποκρίσεις του οργανισμού.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Ο εξεταζόμενος κάθεται αναπαυτικά και ο εξεταστής τον «συνδέει» με μια σειρά από αισθητήρες που καταγράφουν τον ρυθμό της αναπνοής, την κίνηση σε χέρια και πόδια, την αρτηριακή πίεση, καθώς και τον ιδρώτα.

Αφού ολοκληρωθεί η… καλωδίωση του εξεταζομένου, αρχίζει ο καταιγισμός ερωτήσεων, οι οποίες στην αρχή είναι εξαιρετικά απλές, του τύπου «είστε άνθρωπος;» ή «έχετε πει ποτέ ψέματα σε κάποιον;».

Στη συνέχεια ο… βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει με τις ουσιαστικές ερωτήσεις.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως τα επιστημονικά στοιχεία ενισχύουν την εγκυρότητα των τεστ για την ανίχνευση ψεύδους, εφόσον αυτά διεξάγονται και ερμηνεύονται με βάση τις σωστές διαδικασίες. Μάλιστα, όταν τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η εγκυρότητα του συγκεκριμένου τεστ φτάνει το 95%.

 

Όταν κάποιος κάνει το τεστ της αλήθειας, έχει συνδεδεμένους απάνω του τέσσερεις με έξι αισθητήρες.

Ο πολυγράφος, ή όπως αλλιώς λέγετε ο ανιχνευτής ψεύδους ή η μηχανή της αλήθειας, είναι ένα μηχάνημα που καταγράφει τα πολλαπλά σήματα των αισθητήρων και τα καταγράφει σε ένα πολίπλοκο software υπολογιστη

Το μηχάνημα αυτόστήν Αμερική χρησιμοποιείτε κυρίως από την αστυνομία για να δουν εάν το άτομο απαντάει ειλικρινά στις ερωτήσεις που θα του επιβληθούν ή εάν λέει ψέματα.

Οι αισθητήρες του πολυγράφου συνήθως καταγράφουν:
• Τον ρυθμό της αναπνοής
• Τον σφυγμό
• Την αρτηριακή πίεση
• Την εφίδρωση

Όμως υπάρχουν και πολυγράφοι που καταγράφουν και άλλα επιπλέον πράγματα όπως οι κινήσεις των χεριών και των ποδιών.

Όταν ξεκινάει το τεστ της αλήθειας, αυτός που κάνει τις ερωτήσεις ρωτάει 3-4 απλές ερωτήσεις για να θεσπίσει τις προδιαγραφές και τα σήματα του ατόμου.

Στη συνέχεια οι πραγματικές ερωτήσεις δοκιμάζονται από τον ανιχνευτή ψεύδους και καθ’ όλη τη διάρκεια των ερωτήσεων, όλα τα σήματα του ερωτηθέντα καταγράφονται στον υπολογιστη.

Ο εξεταστής μπορεί να κοιτάξει τα διαγράμματα και κατά τη διάρκεια της δοκιμής και μετά, έτσι ώστε να δει εάν τα ζωτικά σημεία μεταβάλλονται σημαντικά σε κάποια ερώτηση.


Σε γενικές γραμμές, αυτό το οποίο υποδηλώνει ότι το άτομο λέει ψέματα είναι οι σημαντικές αλλαγές όπως ο ταχύτερος ρυθμός της καρδιάς, η υψηλότερη πίεση του αίματος και η αυξημένη εφίδρωση.

Όταν ένας πολύ καλά εκπαιδευμένος εξεταστής χρησιμοποιεί έναν πολυγράφο σε ένα τεστ αλήθειας, μπορεί να ανιχνεύσει τα ψέματα με πολύ μεγάλη ακρίβεια.

Το τεστ αλήθειας έχει διάρκεια 2 με 3 ώρες και αποτελείται από τρεις φάσεις:

τη συνέντευξη, το τεστ και την ανάλυση απαντήσεων.

Ο πολυγράφος είναι όντως η πιο αξιόπιστη μέθοδος για να διαπιστώσουμε αν κάποιος μας λέει ψέματα. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο εξεταστής εξηγεί πώς λειτουργεί ο ανιχνευτής ψεύδους, συζητά το θέμα που αφορά τον εξεταζόμενο και αναπτύσσει ένα σετ ερωτήσεων που θα κάνει στη συνέχεια.

Οι ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν μόνο με «Ναι» ή «Όχι»!  

Στη συνέχεια, ο εξεταστής συνδέει τον εξεταζόμενο στον ανιχνευτή ψεύδους και του κάνει την κάθε ερώτηση 3 με 4 φορές.

Ο ανιχνευτής καταγράφει την αναπνοή, μετράει τον ιδρώτα, την αρτηριακή πίεση και την οξυγόνωση του αίματος.

Γι' αυτό και είναι σχεδόν αδύνατον να εξαπατήσει κανείς έναν ανιχνευτή ψεύδους.  

Όταν ο εξεταστής έχει πλέον συλλέξει τα αποτελέσματα του πολυγράφου από τη δεύτερη φάση, καλείται να τα αναλύσει πριν καταλήξει στην τελική απάντηση.

Εχετε ερωτήσεις για τον ανιχνευτή ψέυδους;

Καλέστε μας στο 6974604855

Το τεστ της Αλείθηας

© 2019 by I.P.I. International Private Investigators

Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών

info@ipi-detective.gr

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

4891/7/1238-δ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Το Γραφείο Ντετέκτιβ I.P.I. με αριθμό 4891/7/1238-δ, τηρεί την ανωνυμία και το απόρρητο με τους πελάτες και λαμβάνει κάθε προφύλαξη για να διασφαλίσει τις πληροφορίες που συλλέγει. Δεν ενοικιάζουμε, πουλάμε, ούτε μοιραζόμαστε προσωπικές πληροφορίες με κανένα τρίτο πρόσωπο ή εταιρεία. Οι έρευνες μας διεξάγωται με απόλυτα νόμιμο, επαγγελματικό και ηθικό τρόπο. 

Tο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ I.P.I. International Private Investigators ιδρύθηκε το 1990 στο Chicago των Η. Π. Αμερικής, από τον Ελληνοαμερικανό ιδιωτικό ερευνητή (Detective) Phillip Hatzis.
Simply the best. The best private investigator in Greece. Thank you for your services.
Detective Agency
Date published: 25/4/2019
5 / 5 star rating
Ντετεκτιβ I.P.I. Γραφείο Γλυφάδα Tο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ I.P.I. International Private Investigators ιδρύθηκε το 1990 στο Chicago των Η. Π. Αμερικής, από τον Ελληνοαμερικανό ιδιωτικό ερευνητή (Detective) Phillip Hatzis.
Review - by , August 24th, 2019
5/ 5stars
Simply the best. The best private investigator in Greece. Thank you for your services.
5 star rating based on 23 Google reviews