UA-136171355-1

TSCM, αντιπαρακολουθητικα συστηματα

TSCM, αντιπαρακολουθητικα συστηματα.
Τι είναι οι συσκευές ακρόασης; Τα σαρώματα TSCM είναι γνωστά με πολλά διαφορετικά ονόματα: .σάρωση κοριών, επιθεωρήσεις TSCM, ηλεκτρονική αντιπαρακολούθηση κ.λπ. Είναι όλα ένα στο ίδιο πράγμα: ηλεκτρονικός και φυσικός έλεγχος ή επιθεώρηση ενός δωματίου, κτιρίου, περιοχή ή όχημα. Για ευκολία, θα αναφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες ως σάρωση TSCM, αντιπαρακολουθητικα συστηματα.

Σε αυτόν τον οδηγό, περνάμε την τεχνική ομιλία και εξετάζουμε μερικούς από τους τελευταίους εξοπλισμούς που χρησιμοποιήθηκαν (από τον Ιούνιο του 2015), δηλώνουμε τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα σκούπισμα TSCM, να δούμε τις σημερινές και μελλοντικές απειλές και να διαλύσουμε μερικούς μύθους γύρω από την υποκλοπή.

Έχοντας ασχοληθεί με την  αντικατασκοπεία από το 2002, εργαζόμενοι σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, έχουμε δει μια απόλυτη αλλαγή στην τεχνολογία που εμπλέκεται στην ηλεκτρονική υποκλοπή, από πολύ απλές συσκευές FM & UHF σε GSM, μετάδοση ριπής και κρυπτογραφημένες συσκευές. Η συνεχής αύξηση των επιθέσεων σε συστήματα πληροφορικής και η χρήση λογισμικού κατασκοπίας τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε φορητές συσκευές, όπως τα smartphone, δεν μπορεί να αναφερθεί όταν μιλάμε για την εποχή στην οποία ζούμε και παρουσιάζουμε απειλές για την ασφάλεια.

Πρέπει να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν υπηρεσίες σάρωσης TSCM, αντιπαρακολουθητικα συστηματα, Δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλές κατηγορίες εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα: αυτές που μπορούν και αυτές που δεν μπορούν. Οι λαμπεροί ιστότοποι δεν λένε ολόκληρη την ιστορία σχετικά με το ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να παρέχει ένα TSCM σάρωση σε υψηλό επίπεδο. Οι πελάτες πρέπει, όπως πάντα, να επιδεικνύουν τη δέουσα επιμέλεια κατά την επιλογή του τι θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία TSCM. 

Πολλές εταιρείες κάνουν το λάθος να απασχολούν άτομα ή εταιρείες που έχουν «όλα τα εργαλεία και καμία ιδέα» !

Πώς μπορείτε να είστε ειδικός στην  αντικατασκοπεία εάν δεν έχετε τοποθετήσει ποτέ μια συσκευή εντοπισμού κοριών σε πραγματικά σενάρια; Αυτή είναι μια ερώτηση που πρέπει να σκεφτείτε όταν κοιτάζετε έναν "TSCM Expert" ή έναν πάροχο υπηρεσιών TSCM. μπορούν να μου προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές συμβουλές και ξέρουν για τι μιλούν;

Πρέπει να απασχοληθείτε σε μια εταιρεία που όχι μόνο διαθέτει τον σωστό εξοπλισμό, αλλά και που διαθέτει επίσης προσωπικό που ξέρει τι είναι και τι δεν είναι δυνατό όταν πρόκειται για την τοποθέτηση συσκευών υποκλοπής.

Κατά την εξέταση των εταιρειών TSCM, οι πελάτες πρέπει να κάνουν τις ακόλουθες ερωτήσεις ως αφετηρία:

Ποια είναι η φήμη αυτής της εταιρείας;
Πρόκειται να αναθέσουν υπεργολαβικά αυτήν την υπηρεσία;
Τι εξοπλισμό χρησιμοποιεί αυτή η εταιρεία;
Είναι ενημερωμένος αυτός ο εξοπλισμός;
Ποια είναι τα υπόβαθρα της ομάδας TSCM;
Είναι κατάλληλοι να κοιτάξουν τα ηλεκτρικά ή τηλεφωνικά μας συστήματα;
Θέλω να συζητώ τις αδυναμίες μου με αυτούς τους ανθρώπους;
Τι περιλαμβάνεται στο σκούπισμα TSCM, αντιπαρακολουθητικα συστηματα;


Μπορούν να προσφέρουν εκπαίδευση και εκπαίδευση στη διοίκηση / βασικό προσωπικό μας;
Η παραπάνω λίστα είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που μια εταιρεία ή ένα άτομο πρέπει να ζητήσει να βοηθήσει στην επιλογή της σωστής εταιρείας, υπενθυμίζοντας ότι δεν αφορά μόνο έναν λαμπερό ιστότοπο. Πολλές καλές εταιρείες TSCM θα είναι αρκετά απασχολημένες και επομένως θα πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, αυτό είναι πάντα ένα καλό σημάδι.

Σχέση πελάτη και παρόχου υπηρεσιών
Επιστροφή στην αναλογία της επιλογής του σωστού οδοντιάτρου, ένα σκούπισμα TSCM είναι μια πολύ ενοχλητική υπηρεσία, ή θα πρέπει να γίνει εάν γίνει σωστά.

Μια πολύ επικίνδυνη πρακτική που εισέρχεται στον κλάδο της ασφάλειας είναι η υπεργολαβία των υπηρεσιών TSCM. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο καθώς χάνεται όλη η συνέχεια και το απόρρητο. Εάν ο στενός σας πάροχος προστασίας ή η προτιμώμενη εταιρεία διαχείρισης κινδύνων δεν μπορεί να παρέχει εσωτερική υπηρεσία, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε μια εξειδικευμένη εταιρεία καθαρισμού TSCM.

Να θυμάστε ότι πρέπει να είστε σε θέση να συζητήσετε τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλειά σας με την εταιρεία καθαρισμού TSCM. Πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε ειλικρινείς και ανοιχτές συζητήσεις με αυτούς τους επαγγελματίες σχετικά με το τι πιστεύετε ότι είναι το επίπεδο απειλής και η κατεύθυνση της απειλής. Το να βάζεις μια εταιρεία για ένα σκούπισμα TSCM και να μην μιλάς μαζί τους είναι μια ευκαιρία που χάθηκε.

Εάν έχετε επιλέξει τη σωστή εταιρεία πρώτα, τότε αυτοί οι επαγγελματίες TSCM θα είναι μια γραμματοσειρά γνώσεων σχετικά με τις τρέχουσες τεχνολογίες και απειλές. οι ανώτεροι διευθυντές σας, οι κίνδυνοι, οι επαγγελματίες ασφάλειας ή πληροφορικής θα πρέπει να ενδιαφέρονται και να λαμβάνουν γνώση.

Πότε πρέπει να γίνει σάρωση TSCM, αντιπαρακολουθητικα συστηματα;
Στην ιδανική περίπτωση, οι εταιρείες θα πρέπει να δουν το TSCM ως τμήμα της πολιτικής καθαρισμού ασφαλείας. Θα πρέπει να έχουν μια πολιτική ασφάλειας και κινδύνου που περιλαμβάνει τον προϋπολογισμό για το TSCM. Η συχνότητα και οι απαιτήσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη μεμονωμένη εταιρεία και πώς αντιλαμβάνονται το επίπεδο απειλής εναντίον τους τη συγκεκριμένη στιγμή. Για παράδειγμα, μια εταιρεία μπορεί να εμπλακεί σε εχθρική εξαγορά ή σε ουσιαστικές διαφορές και μπορεί να επιθυμεί να αυξήσει το επίπεδο υπηρεσίας τη συγκεκριμένη στιγμή.

Εάν μια εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να έχει πρόβλημα απώλειας ευαίσθητων πληροφοριών, τότε το TSCM δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να σκεφτεί. Αυτό είναι πάρα πολύ κοινό λάθος και συχνά λυπάται εκ των υστέρων.

Εάν μια εταιρεία διαπιστώσει ότι είναι σε θέση όπου αισθάνεται ότι χάνει πληροφορίες ή δεδομένα, τότε πραγματικά αυτή η εταιρεία θα πρέπει να ξεκινήσει μια πλήρη εσωτερική έρευνα και, όπου απαιτείται, να καλέσει εμπειρογνώμονες εξωτερικής κατασκοπείας.

Σε πολλές περιπτώσεις, η απώλεια ευαίσθητων πληροφοριών της εταιρείας μπορεί να οφείλεται σε αποτυχία της εσωτερικής πολιτικής, όπως το καταφύγιο γραφείου ή το βασικό προσωπικό που αποχωρεί. Δεν αφορά πάντοτε στοχευμένες κατασκοπικές πράξεις, αλλά αν συμβαίνει αυτό, αξίζει συχνά η σωστή διαχείριση του ζητήματος, αφήνοντας ανοιχτές επιλογές νομικής δράσης. Εάν αυτό δεν είναι σωστό σε πρώιμο στάδιο, τότε είναι δύσκολο να ξανακερδίσει την κατάσταση και ενδέχεται να χαθούν ευκαιρίες συγκέντρωσης βασικών στοιχείων.

Λίγο για τις συσκευές υποκλοπής
Αυτή η ενότητα θα διαλύσει μερικούς μύθους και παραπληροφόρηση σχετικά με τα "σφάλματα" ή τους μυστικούς πομπούς, προτού προχωρήσουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αντιμετώπιση αυτών των απειλών.

Η κατανόηση των σφαλμάτων ή των παραβλέψεων των περισσότερων ανθρώπων προέρχεται από την παρακολούθηση τηλεόρασης, ταινιών ή δημοφιλών βιβλίων μυθοπλασίας όπως ο θρυλικός James Bond ή ο Καλός Ποιμενικός, με πρωταγωνιστή τον Matt Damon. Δεν είναι αυτή της δεκαετίας του 1980 και του Ψυχρού Πολέμου, οι καιροί και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει αλματωδώς, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια τεχνική κατασκοπείας που αναπτύχθηκε τότε δεν ισχύει ακόμη και σήμερα.

Ο Ψυχρός Πόλεμος είδε την πραγματική γέννηση των συσκευών υποκλοπής, όχι μόνο με αλλαγή στο μέγεθος των συσκευών, αλλά και στην ευφυΐα της φύτευσης και της απόκρυψης των συσκευών. Πράγματι, σχεδόν 40 χρόνια έχουν αλλάξει.

 

«Το 99% των δυνατοτήτων των συσκευών κοριών που απεικονίζονται σε δημοφιλείς ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές δεν είναι τεχνικά δυνατό.»

Εκείνοι που φυτεύουν κρυφές συσκευές κοριούς πρέπει να εξετάσουν πολλές επιλογές προτού φτάσουν ακόμη και στο στάδιο της εισόδου στο κτίριο / περιοχή και φύτευση οποιωνδήποτε συσκευών.

Οι εκτιμήσεις θα μπορούσαν να είναι και δεν περιορίζονται σε:

Κόστος έναντι ανταμοιβής
Επίπεδο κινδύνου
Τύπος κτιρίου (χάλυβας & σκυρόδεμα ή τούβλο)
Τοποθεσία στοχευόμενου δωματίου / περιοχής εντός του κτηρίου
Παρακολούθηση κλίμακας
Παρακολούθηση ή λήψη θέσης
Πρόσβαση σε δωμάτιο / περιοχή και κτίριο
Τα παραπάνω δίνουν μόνο μια μικρή εικόνα για τις ερωτήσεις που πρέπει να τεθούν πριν καν επιλέξετε τον τύπο συσκευής που θα αναπτυχθεί: UHF, VHF ή GSM κ.λπ. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας προτού καταλάβετε πώς θα ενεργοποιηθεί η συσκευή ή πώς και πώς και όπου πρόκειται να ληφθεί το σήμα.

Θα ήταν πολύ ανόητο να σκεφτείτε ότι θα μπορούσατε απλώς να αγοράσετε μια συσκευή, να την φυτέψετε και να την τοποθετήσετε σε ένα γραφείο. υπάρχουν πολύ περισσότερα από αυτό. Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε. για να μην πούμε φυσικά ότι ένα άτομο χωρίς προηγούμενη γνώση ή εκπαίδευση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή.

Εάν μια συσκευή δεν έχει δοκιμαστεί μία φορά στη θέση της, τότε πώς θα ξέρετε ότι πρόκειται να λειτουργήσει όπως επιθυμείτε; Μπορεί να πάρει ήχο εντάξει; υπάρχει πολύς θόρυβος στο παρασκήνιο; Μεταδίδει σωστά; Αυτά είναι όλα περαιτέρω ερωτήματα. Με τις συσκευές GSM, ένα μεγάλο τεχνικό ζήτημα και ένα επιπλέον ερώτημα για όσους εκτελούν πράξεις βιομηχανικής ή εταιρικής κατασκοπείας είναι εάν το επιλεγμένο δίκτυο λειτουργεί με υψηλή ισχύ σήματος σε αυτό το κτίριο.

Οι μικρές συσκευές υποκλοπής είναι ιδανικές για γρήγορες, βραχυπρόθεσμες εργασίες, όπως αυτές που είναι ενσωματωμένες σε στυλό, ποντίκια υπολογιστή ή κολλημένες κάτω από γραφεία ή καρέκλες κ.λπ. Ωστόσο, αυτές οι συσκευές έχουν τα μειονεκτήματά τους και τις συσκευές που θα πρέπει να βρίσκονται σε θέση -Το τερματικό απαιτεί πιο βιώσιμα τροφοδοτικά και συνήθως είναι

 

«ενσύρματο» ή ενσωματωμένο σε τροφοδοτούμενες συσκευές, όπως πρίζες, καλώδια επέκτασης, τηλέφωνα ή οθόνες υπολογιστών κ.λπ.

«Μερικές φορές είναι πραγματικά τόσο απλό όσο η τοποθέτηση ενός Dictaphone στη φωνητική ενεργοποίηση για μετέπειτα ανάκτηση».

Από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 και από την άνοδο της χρήσης του Διαδικτύου έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση στις συσκευές υποκλοπής "off the shelf", που κυμαίνονται από σύνθετες συσκευές GSM έως το χαμηλότερο άκρο της συσκευής FM, UHF. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, 100 £ μπορεί να σας αγοράσει μια λογική συσκευή ικανή να προκαλέσει απώλεια ζωτικής σημασίας εμπορικών πληροφοριών μιας εταιρείας, δηλαδή ζημία φήμης και απώλεια κερδών.

Ένα άτομο ή ένας οργανισμός που πραγματοποιεί κατασκοπευτικές πράξεις θα εξετάσει πρώτα τις εύκολες επιλογές συλλογής πληροφοριών, δηλαδή εκείνους με τον μικρότερο κίνδυνο και είναι πιο οικονομικά αποδοτικοί. Η υποκλοπή και η παρακολούθηση συσκευών είναι δαπανηρή και γεμάτη κινδύνους, με τεράστια ζημιά στα κέρδη και τη φήμη, εάν πιάσουν, χωρίς να ξεχνάμε ποινές φυλάκισης. Τούτου λεχθέντος, πολύ λίγες υποθέσεις εταιρικής κατασκοπείας παραπέμπονται ποτέ στο δικαστήριο, τα θύματα προτιμούν να διευθετούν τέτοια ζητήματα εκτός δικαστηρίου για να σώσουν κακές δημόσιες σχέσεις και ζημιές στη φήμη.

Παρούσες και μελλοντικές απειλές κατασκοπείας


Συσκευές υποκλοπής

TSCM, αντιπαρακολουθητικα συστηματα.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, οι συσκευές υποκλοπής έχουν γίνει μικρότερες και μικρότερες καθώς η τεχνολογία επιφανειακής τοποθέτησης έχει γίνει φθηνότερη. και οι μπαταρίες έχουν γίνει πιο σταθερές και φυσικά μικρότερες.

£ 100 θα σας αγοράσει τώρα έναν πομπό διπλής πρίζας GSM, ικανός να βρίσκεται επί τόπου για πολλά χρόνια και να παρακολουθείται οπουδήποτε στον κόσμο.

Η μόνη εξοικονόμηση χάρη με συσκευές GSM είναι ότι, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα και των χρονικών ή διαδοχικών βελτιστοποιημένων εκρηκτικών συσκευών (IED's), οι κάρτες SIM που δεν έχουν καταχωριστεί έχουν γίνει πιο δύσκολες στην αγορά σε πολλές δυτικές χώρες. Λόγω αυτού, οι κάρτες SIM γίνονται πιο αποδοτικές.

Εκείνοι που σχεδιάζουν συσκευές bugging έχουν γίνει πιο έξυπνοι, με έμφαση στην ταφή της συσκευής σε μια λειτουργική ηλεκτρονική συσκευή, όπως μια οθόνη. Αυτές οι συσκευές, συνήθως πομποί GSM, είναι ενσύρματες και σχεδόν αδύνατες να βρεθούν.

Ποιο είναι το μέλλον των κοριών ή των συσκευών υποκλοπής;
Πιστεύουμε ότι στο υψηλότερο σημείο της αγοράς θα δούμε πιο έξυπνες συσκευές που θα γίνουν πιο δύσκολο να εντοπιστούν, προγραμματιζόμενες για ύπνο, με μάσκα θερμότητας. Αναπόφευκτα θα συνεχίσουν να γίνονται μικρότερες.

Το χαμηλότερο άκρο της αγοράς συνεχίζει να αυξάνεται, με φθηνότερες ηλεκτρονικές συσκευές σχεδόν μια καινοτομία. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο για "συσκευή εντοπισμού σφαλμάτων" θα δείξει τη μεγάλη ποικιλία ιστότοπων που προσφέρουν φθηνές, αλλά λειτουργικές, υποκλοπές συσκευές.

«Δεν έχει να κάνει με το πόσο ακριβή είναι η συσκευή εντοπισμού κοριών ή πόσο έμπειρος είναι ο χρήστης, αλλά για την πιθανή ζημιά που προκαλείται»

Ομάδες TSCM, αντιπαρακολουθητικα συστηματα.
Ένας επαγγελματίας πάροχος υπηρεσιών TSCM θα πρέπει να είναι σε θέση να σας παρέχει μια πλήρη ομάδα χειριστών, ο καθένας φέρνοντας διαφορετικό σύνολο δεξιοτήτων ή σειρά προσόντων. Εάν φτάσει η εταιρεία TSCM και είναι ένα άτομο με λίγα κομμάτια εξοπλισμού, τότε έχετε κάνει λάθος επιλογή.

Μια ομάδα TSCM θα πρέπει να έχει έναν αρχηγό ομάδας, από σταθερό υπόβαθρο πληροφοριών ή στρατιωτικών πληροφοριών, με κατανόηση της παρούσας τεχνολογίας και των απειλών. Στην ιδανική περίπτωση (εξαρτάται από το μέγεθος της εργασίας), μια ομάδα σάρωσης πρέπει να περιλαμβάνει έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο (για έλεγχο ηλεκτρικών, αγωγών, συναρμολογήσεων και υποδοχών) και επίσης έναν εξειδικευμένο μηχανικό τηλεπικοινωνιών για τον έλεγχο τηλεφωνικών γραμμών.

 

Πώς πρέπει να γίνει ένα σκούπισμα TSCM;
Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται μια σάρωση TSCM εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τοπογραφία του κτιρίου και τον τρόπο διάταξής του. πόσους ορόφους, πόσο ανοιχτό χώρο γραφείου κ.λπ.

Στην ιδανική περίπτωση, η ομάδα θα μπήκε στο κτίριο-στόχο τη νύχτα όταν δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στο κτίριο. Κανονικά, η ομάδα TSCM θα δημιουργούσε σε μια κεντρική τοποθεσία σε κάθε επιμέρους όροφο που απαιτεί σάρωση (στην περίπτωση μιας αγροτικής κατοικίας, αρκεί μια τοποθεσία).

Εξοπλισμός TSCM, αντιπαρακολουθητικα συστηματα.
Εξοπλισμός TSCM Μια ομάδα TSCM πρέπει να χρησιμοποιεί διαφορετικό εξοπλισμό TSCM, με κάθε κομμάτι εξοπλισμού να εκτελεί έναν συγκεκριμένο ρόλο. Ως τυπική διαδικασία, θα περίμενε κανείς ότι μια εταιρεία TSCM αξίζει το αλάτι της να χρησιμοποιεί αναλυτή φάσματος, όπως το OSCOR Green - έναν υπερσύγχρονο δέκτη ηλεκτρονικών μετρητών μετρήσεων, σάρωση από 10 kHz έως 24GHz σε δευτερόλεπτα. Ο σκοπός του OSCOR Green είναι να ερευνήσει τη δεδομένη περιοχή και να παράγει ένα φασματογράφημα ιχνών δέκτη, δηλαδή χαρτογραφεί όλες τις συχνότητες που μεταδίδουν (μεταξύ 10 kHz έως 24GHz) σε αυτήν τη δεδομένη περιοχή. Με βάση αυτήν την έρευνα, ένας χειριστής μπορεί στη συνέχεια να αναλύσει τα αποτελέσματα και να αναζητήσει πιθανές ύποπτες μεταδόσεις, αποκλείοντας την «κανονική» κίνηση στο παρασκήνιο.

Πάνω και πάνω από μια έρευνα αναλυτή φάσματος, μια ομάδα θα πρέπει επίσης να ψάχνει για περιττές σκληρές ενσύρματες συσκευές, κρυφά τοποθετημένες συσκευές εγγραφής (όπως Dictaphones) ή συσκευές που κάνουν piggybackback ή πίσω από γνήσιες ηλεκτρονικές συσκευές (όπως τηλεφωνικές γραμμές ή Υπολογιστές). Για να αναζητήσετε αυτές τις συσκευές απαιτείται φυσική και τεχνική επιθεώρηση, χρησιμοποιώντας συχνά εξοπλισμό όπως μη ανιχνευτή μη γραμμικής διασταύρωσης. Αυτό αναζητά και ανιχνεύει κυκλώματα που χρησιμοποιούνται σε πλακέτες κυκλωμάτων ή μικρόφωνα που είναι ή δεν τροφοδοτούνται εκείνη τη στιγμή, δηλαδή "παθητικές συσκευές".

Υπάρχουν πολλοί, άλλοι τύποι εξοπλισμού που μπορούν και πρέπει να αναπτυχθούν σε ένα σκούπισμα TSCM, από κάμερες θερμικής απεικόνισης για να αναζητήσουν συσκευές θαμμένες μέσα σε τοίχους ή μαλακά έπιπλα, έως συγκεκριμένες συσκευές GSM όπως το SEARCHLIGHT. Πρόκειται για ένα αποκλειστικό σύστημα εντοπισμού και εντοπισμού GSM / UMTS που έχει σχεδιαστεί για την αναγνώριση του IMEI της κάρτας SIM. Μπορεί γρήγορα να διακρίνει μεταξύ νόμιμων ή εξουσιοδοτημένων κινητών τηλεφώνων και συσκευών σφαλμάτων GSM που μεταδίδονται εντός της δεδομένης περιοχής στόχου.

"Δεν θα ήταν υποτιμημένο να περιμένουμε ότι μια εταιρεία που προσφέρει TSCM σκούπισμα θα έχει επενδύσει πολύ πάνω από 500.000 £"

Τι πρέπει να επιθεωρηθεί;
Ένα βασικό σφάλμα σχολικού αγοριού από μεγάλες εταιρείες είναι να ξεχνάμε να επιθεωρούμε κοινούς χώρους, όπως τουαλέτες, ανελκυστήρες και χώρους αναψυχής. Συχνά αυτές οι περιοχές είναι όπου πραγματοποιούνται ευαίσθητες συνομιλίες και ως εκ τούτου δεν πρέπει να αγνοούνται.

Οι αίθουσες συσκέψεων και τα γραφεία διευθυντών ή ανώτερων συνεργατών πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, χωρίς να ξεχνάμε τα γραφεία των σχετικών προσωπικών βοηθών. Οι ανοιχτοί χώροι είναι με πολλούς τρόπους πιο δύσκολο να σκουπιστούν, καθώς έχουν αρκετές πρίζες και σταθμούς εργασίας. Αυτές οι περιοχές χρειάζονται χρόνο. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην κατανομή του σωστού χρόνου σε αυτήν την εργασία.

Μια φυσική επιθεώρηση όλων των πριζών, των αγωγών, του φωτισμού και των ηλεκτρονικών συσκευών θα πρέπει να διενεργείται από έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο, κάποιον που είναι φυσικά γνώστης και καλά ενημερωμένος όταν πρόκειται για συσκευές υποκλοπής.

Θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή και προσοχή στο τηλεφωνικό σύστημα εντός του κτηρίου. Αυτό πρέπει να επιθεωρηθεί από έναν εξειδικευμένο μηχανικό τηλεπικοινωνιών, και πάλι με γνώση των συσκευών υποκλοπής. Τα τηλεφωνικά συστήματα είναι μια εύκολη επιλογή όσον αφορά την κατασκοπεία και ένα σύστημα συσκέψεων ή ένα επιτραπέζιο τηλέφωνο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε συσκευή ακρόασης γρήγορα, απλώς παραβιάζοντας τη συσκευή και την καλωδίωση. Είναι πολύ, πολύ απλό και σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί, εκτός εάν έχετε εξειδικευμένη και ενημερωμένη γνώση των τηλεφωνικών συστημάτων.

Τα οχήματα ελέγχονται συχνά. Όχι μόνο αυτοκίνητα, αλλά και ιδιωτικά σκάφη και αεροσκάφη υπόκεινται σε σάρωση. Κάθε ένα από αυτά τα οχήματα θέτει ένα διαφορετικό σύνολο προβλημάτων και προσεγγίσεων και απαιτεί γνώσεις ειδικών όχι μόνο για τις συσκευές και τις δυνατότητες υποκλοπής, αλλά και για την καλωδίωση και τη λειτουργία αυτών των οχημάτων. Για παράδειγμα, ένα σκούπισμα TSCM σε ένα αυτοκίνητο απαιτεί πολύ χρόνο και περιλαμβάνει ενδοσκόπια και συσκευές θερμικής απεικόνισης και φυσικά μια γνώση του τι είναι και τι δεν είναι δυνατό όταν πρόκειται για την ανάπτυξη συσκευών υποκλοπής.

Καλύπτονται συνήθως οι υπολογιστές ως μέρος μιας επιθεώρησης TSCM;
Οι υπολογιστές δεν καλύπτονται κανονικά με σάρωση TSCM, αλλά μπορούν επίσης εύκολα να μετατραπούν σε συσκευές υποκλοπής με την έκδοση του spyware. Αυτό δεν αποτελεί πραγματική ανησυχία για μεγάλες εταιρείες με διαχειριστές ασφάλειας και ομάδες πληροφορικής, αλλά μπορεί να ξεχαστεί και να παραβλεφθεί εντελώς όταν πρόκειται για διευθυντές εταιρειών που εργάζονται από απόσταση από το σπίτι. Οι υπολογιστές πρέπει να επιθεωρούνται φυσικά από εξειδικευμένο εμπειρογνώμονα πληροφορικής. Πολύ λίγες εταιρείες TSCM καλύπτουν υπολογιστές κατά τη διάρκεια της σάρωσης TSCM, παρόλο που οι θήκες υπολογιστών είναι το ιδανικό μέρος για την απόκρυψη μιας ενσύρματης συσκευής.

Αντιπαρακολουθητικα συστηματα, Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών, Ντετέκτιβ I.P.I.

© 2019 by I.P.I. International Private Investigators

Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών

Ντετεκτιβ Αθηνα

info@ipi-detective.gr

Αγ.Κωνσταντινου 59-61 Μαρούσι 151 24

Γούναρη 78 Γλυφάδα 165 61

Ερμού 56 Αθήνα 105 63

Λεωφ. Κηφισίας 286 Κηφισία 145 63

www.ntetektib.com

www.Ντετεκτιβ-Αθηνα.gr

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

4891/7/1238-δ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Το Γραφείο Ντετέκτιβ I.P.I. με αριθμό 4891/7/1238-δ, τηρεί την ανωνυμία και το απόρρητο με τους πελάτες και λαμβάνει κάθε προφύλαξη για να διασφαλίσει τις πληροφορίες που συλλέγει. Δεν ενοικιάζουμε, πουλάμε, ούτε μοιραζόμαστε προσωπικές πληροφορίες με κανένα τρίτο πρόσωπο ή εταιρεία. Οι έρευνες μας διεξάγωται με απόλυτα νόμιμο, επαγγελματικό και ηθικό τρόπο. 

Tο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ I.P.I. International Private Investigators ιδρύθηκε το 1990 στο Chicago των Η. Π. Αμερικής, από τον Ελληνοαμερικανό ιδιωτικό ερευνητή (Detective) Phillip Hatzis.
Simply the best. The best private investigator in Greece. Thank you for your services.
Detective Agency
Date published: 25/4/2019
5 / 5 star rating
Ντετεκτιβ I.P.I. Γραφείο Γλυφάδα Tο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ I.P.I. International Private Investigators ιδρύθηκε το 1990 στο Chicago των Η. Π. Αμερικής, από τον Ελληνοαμερικανό ιδιωτικό ερευνητή (Detective) Phillip Hatzis.
Review - by , August 24th, 2019
5/ 5stars
Simply the best. The best private investigator in Greece. Thank you for your services.
5 star rating based on 23 Google reviews