UA-136171355-1
top of page

TSCM Greece, αντιπαρακολουθητικα συστηματα

TSCM, αντιπαρακολουθητικα συστηματα.
Τι είναι οι συσκευές ακρόασης; Τα σαρώματα TSCM είναι γνωστά με πολλά διαφορετικά ονόματα: .σάρωση κοριών, επιθεωρήσεις TSCM, ηλεκτρονική αντιπαρακολούθηση κ.λπ. Είναι όλα ένα στο ίδιο πράγμα: ηλεκτρονικός και φυσικός έλεγχος ή επιθεώρηση ενός δωματίου, κτιρίου, περιοχή ή όχημα. Για ευκολία, θα αναφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες ως σάρωση TSCM, αντιπαρακολουθητικα συστηματα.

Σε αυτόν τον οδηγό, περνάμε την τεχνική ομιλία και εξετάζουμε μερικούς από τους τελευταίους εξοπλισμούς που χρησιμοποιήθηκαν (από τον Ιούνιο του 2015), δηλώνουμε τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα σκούπισμα TSCM, να δούμε τις σημερινές και μελλοντικές απειλές και να διαλύσουμε μερικούς μύθους γύρω από την υποκλοπή.

Έχοντας ασχοληθεί με την  αντικατασκοπεία από το 2002, εργαζόμενοι σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, έχουμε δει μια απόλυτη αλλαγή στην τεχνολογία που εμπλέκεται στην ηλεκτρονική υποκλοπή, από πολύ απλές συσκευές FM & UHF σε GSM, μετάδοση ριπής και κρυπτογραφημένες συσκευές. Η συνεχής αύξηση των επιθέσεων σε συστήματα πληροφορικής και η χρήση λογισμικού κατασκοπίας τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε φορητές συσκευές, όπως τα smartphone, δεν μπορεί να αναφερθεί όταν μιλάμε για την εποχή στην οποία ζούμε και παρουσιάζουμε απειλές για την ασφάλεια.

Πρέπει να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν υπηρεσίες σάρωσης TSCM, αντιπαρακολουθητικα συστηματα, Δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλές κατηγορίες εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα: αυτές που μπορούν και αυτές που δεν μπορούν. Οι λαμπεροί ιστότοποι δεν λένε ολόκληρη την ιστορία σχετικά με το ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να παρέχει ένα TSCM σάρωση σε υψηλό επίπεδο. Οι πελάτες πρέπει, όπως πάντα, να επιδεικνύουν τη δέουσα επιμέλεια κατά την επιλογή του τι θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία TSCM

Πολλές εταιρείες κάνουν το λάθος να απασχολούν άτομα ή εταιρείες που έχουν «όλα τα εργαλεία και καμία ιδέα» !

Πώς μπορείτε να είστε ειδικός στην  αντικατασκοπεία εάν δεν έχετε τοποθετήσει ποτέ μια συσκευή εντοπισμού κοριών σε πραγματικά σενάρια; Αυτή είναι μια ερώτηση που πρέπει να σκεφτείτε όταν κοιτάζετε έναν "TSCM Expert" ή έναν πάροχο υπηρεσιών TSCM. μπορούν να μου προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές συμβουλές και ξέρουν για τι μιλούν;

Πρέπει να απασχοληθείτε σε μια εταιρεία που όχι μόνο διαθέτει τον σωστό εξοπλισμό, αλλά και που διαθέτει επίσης προσωπικό που ξέρει τι είναι και τι δεν είναι δυνατό όταν πρόκειται για την τοποθέτηση συσκευών υποκλοπής.

Κατά την εξέταση των εταιρειών TSCM, οι πελάτες πρέπει να κάνουν τις ακόλουθες ερωτήσεις ως αφετηρία:

Ποια είναι η φήμη αυτής της εταιρείας;
Πρόκειται να αναθέσουν υπεργολαβικά αυτήν την υπηρεσία;
Τι εξοπλισμό χρησιμοποιεί αυτή η εταιρεία;
Είναι ενημερωμένος αυτός ο εξοπλισμός;
Ποια είναι τα υπόβαθρα της ομάδας TSCM;
Είναι κατάλληλοι να κοιτάξουν τα ηλεκτρικά ή τηλεφωνικά μας συστήματα;
Θέλω να συζητώ τις αδυναμίες μου με αυτούς τους ανθρώπους;
Τι περιλαμβάνεται στο σκούπισμα TSCM, αντιπαρακολουθητικα συστηματα;


Μπορούν να προσφέρουν εκπαίδευση και εκπαίδευση στη διοίκηση / βασικό προσωπικό μας;
Η παραπάνω λίστα είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που μια εταιρεία ή ένα άτομο πρέπει να ζητήσει να βοηθήσει στην επιλογή της σωστής εταιρείας, υπενθυμίζοντας ότι δεν αφορά μόνο έναν λαμπερό ιστότοπο. Πολλές καλές εταιρείες TSCM θα είναι αρκετά απασχολημένες και επομένως θα πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, αυτό είναι πάντα ένα καλό σημάδι.

Σχέση πελάτη και παρόχου υπηρεσιών
Επιστροφή στην αναλογία της επιλογής του σωστού οδοντιάτρου, ένα σκούπισμα TSCM είναι μια πολύ ενοχλητική υπηρεσία, ή θα πρέπει να γίνει εάν γίνει σωστά.

Μια πολύ επικίνδυνη πρακτική που εισέρχεται στον κλάδο της ασφάλειας είναι η υπεργολαβία των υπηρεσιών TSCM. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο καθώς χάνεται όλη η συνέχεια και το απόρρητο. Εάν ο στενός σας πάροχος προστασίας ή η προτιμώμενη εταιρεία διαχείρισης κινδύνων δεν μπορεί να παρέχει εσωτερική υπηρεσία, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε μια εξειδικευμένη εταιρεία καθαρισμού TSCM.

Να θυμάστε ότι πρέπει να είστε σε θέση να συζητήσετε τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλειά σας με την εταιρεία καθαρισμού TSCM. Πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε ειλικρινείς και ανοιχτές συζητήσεις με αυτούς τους επαγγελματίες σχετικά με το τι πιστεύετε ότι είναι το επίπεδο απειλής και η κατεύθυνση της απειλής. Το να βάζεις μια εταιρεία για ένα σκούπισμα TSCM και να μην μιλάς μαζί τους είναι μια ευκαιρία που χάθηκε.

Εάν έχετε επιλέξει τη σωστή εταιρεία πρώτα, τότε αυτοί οι επαγγελματίες TSCM θα είναι μια γραμματοσειρά γνώσεων σχετικά με τις τρέχουσες τεχνολογίες και απειλές. οι ανώτεροι διευθυντές σας, οι κίνδυνοι, οι επαγγελματίες ασφάλειας ή πληροφορικής θα πρέπει να ενδιαφέρονται και να λαμβάνουν γνώση.

Θα ήταν πολύ ανόητο να σκεφτείτε ότι θα μπορούσατε απλώς να αγοράσετε μια συσκευή, να την φυτέψετε και να την τοποθετήσετε σε ένα γραφείο. υπάρχουν πολύ περισσότερα από αυτό. Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε. για να μην πούμε φυσικά ότι ένα άτομο χωρίς προηγούμενη γνώση ή εκπαίδευση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή.

Εάν μια συσκευή δεν έχει δοκιμαστεί μία φορά στη θέση της, τότε πώς θα ξέρετε ότι πρόκειται να λειτουργήσει όπως επιθυμείτε; Μπορεί να πάρει ήχο εντάξει; υπάρχει πολύς θόρυβος στο παρασκήνιο; Μεταδίδει σωστά; Αυτά είναι όλα περαιτέρω ερωτήματα. Με τις συσκευές GSM, ένα μεγάλο τεχνικό ζήτημα και ένα επιπλέον ερώτημα για όσους εκτελούν πράξεις βιομηχανικής ή εταιρικής κατασκοπείας είναι εάν το επιλεγμένο δίκτυο λειτουργεί με υψηλή ισχύ σήματος σε αυτό το κτίριο.

Οι μικρές συσκευές υποκλοπής είναι ιδανικές για γρήγορες, βραχυπρόθεσμες εργασίες, όπως αυτές που είναι ενσωματωμένες σε στυλό, ποντίκια υπολογιστή ή κολλημένες κάτω από γραφεία ή καρέκλες κ.λπ. Ωστόσο, αυτές οι συσκευές έχουν τα μειονεκτήματά τους και τις συσκευές που θα πρέπει να βρίσκονται σε θέση -Το τερματικό απαιτεί πιο βιώσιμα τροφοδοτικά και συνήθως είναι

 

«ενσύρματο» ή ενσωματωμένο σε τροφοδοτούμενες συσκευές, όπως πρίζες, καλώδια επέκτασης, τηλέφωνα ή οθόνες υπολογιστών κ.λπ.

«Μερικές φορές είναι πραγματικά τόσο απλό όσο η τοποθέτηση ενός Dictaphone στη φωνητική ενεργοποίηση για μετέπειτα ανάκτηση».

Από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 και από την άνοδο της χρήσης του Διαδικτύου έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση στις συσκευές υποκλοπής "off the shelf", που κυμαίνονται από σύνθετες συσκευές GSM έως το χαμηλότερο άκρο της συσκευής FM, UHF. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, 100 £ μπορεί να σας αγοράσει μια λογική συσκευή ικανή να προκαλέσει απώλεια ζωτικής σημασίας εμπορικών πληροφοριών μιας εταιρείας, δηλαδή ζημία φήμης και απώλεια κερδών.

Ένα άτομο ή ένας οργανισμός που πραγματοποιεί κατασκοπευτικές πράξεις θα εξετάσει πρώτα τις εύκολες επιλογές συλλογής πληροφοριών, δηλαδή εκείνους με τον μικρότερο κίνδυνο και είναι πιο οικονομικά αποδοτικοί. Η υποκλοπή και η παρακολούθηση συσκευών είναι δαπανηρή και γεμάτη κινδύνους, με τεράστια ζημιά στα κέρδη και τη φήμη, εάν πιάσουν, χωρίς να ξεχνάμε ποινές φυλάκισης. Τούτου λεχθέντος, πολύ λίγες υποθέσεις εταιρικής κατασκοπείας παραπέμπονται ποτέ στο δικαστήριο, τα θύματα προτιμούν να διευθετούν τέτοια ζητήματα εκτός δικαστηρίου για να σώσουν κακές δημόσιες σχέσεις και ζημιές στη φήμη.

Παρούσες και μελλοντικές απειλές κατασκοπείας


Συσκευές υποκλοπής

TSCM, αντιπαρακολουθητικα συστηματα.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, οι συσκευές υποκλοπής έχουν γίνει μικρότερες και μικρότερες καθώς η τεχνολογία επιφανειακής τοποθέτησης έχει γίνει φθηνότερη. και οι μπαταρίες έχουν γίνει πιο σταθερές και φυσικά μικρότερες.

£ 100 θα σας αγοράσει τώρα έναν πομπό διπλής πρίζας GSM, ικανός να βρίσκεται επί τόπου για πολλά χρόνια και να παρακολουθείται οπουδήποτε στον κόσμο.

Η μόνη εξοικονόμηση χάρη με συσκευές GSM είναι ότι, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα και των χρονικών ή διαδοχικών βελτιστοποιημένων εκρηκτικών συσκευών (IED's), οι κάρτες SIM που δεν έχουν καταχωριστεί έχουν γίνει πιο δύσκολες στην αγορά σε πολλές δυτικές χώρες. Λόγω αυτού, οι κάρτες SIM γίνονται πιο αποδοτικές.

Εκείνοι που σχεδιάζουν συσκευές bugging έχουν γίνει πιο έξυπνοι, με έμφαση στην ταφή της συσκευής σε μια λειτουργική ηλεκτρονική συσκευή, όπως μια οθόνη. Αυτές οι συσκευές, συνήθως πομποί GSM, είναι ενσύρματες και σχεδόν αδύνατες να βρεθούν.

Ποιο είναι το μέλλον των κοριών ή των συσκευών υποκλοπής;
Πιστεύουμε ότι στο υψηλότερο σημείο της αγοράς θα δούμε πιο έξυπνες συσκευές που θα γίνουν πιο δύσκολο να εντοπιστούν, προγραμματιζόμενες για ύπνο, με μάσκα θερμότητας. Αναπόφευκτα θα συνεχίσουν να γίνονται μικρότερες.

Το χαμηλότερο άκρο της αγοράς συνεχίζει να αυξάνεται, με φθηνότερες ηλεκτρονικές συσκευές σχεδόν μια καινοτομία. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο για "συσκευή εντοπισμού σφαλμάτων" θα δείξει τη μεγάλη ποικιλία ιστότοπων που προσφέρουν φθηνές, αλλά λειτουργικές, υποκλοπές συσκευές.

«Δεν έχει να κάνει με το πόσο ακριβή είναι η συσκευή εντοπισμού κοριών ή πόσο έμπειρος είναι ο χρήστης, αλλά για την πιθανή ζημιά που προκαλείται»

Ομάδες TSCM, αντιπαρακολουθητικα συστηματα.
Ένας επαγγελματίας πάροχος υπηρεσιών TSCM θα πρέπει να είναι σε θέση να σας παρέχει μια πλήρη ομάδα χειριστών, ο καθένας φέρνοντας διαφορετικό σύνολο δεξιοτήτων ή σειρά προσόντων. Εάν φτάσει η εταιρεία TSCM και είναι ένα άτομο με λίγα κομμάτια εξοπλισμού, τότε έχετε κάνει λάθος επιλογή.

Μια ομάδα TSCM θα πρέπει να έχει έναν αρχηγό ομάδας, από σταθερό υπόβαθρο πληροφοριών ή στρατιωτικών πληροφοριών, με κατανόηση της παρούσας τεχνολογίας και των απειλών. Στην ιδανική περίπτωση (εξαρτάται από το μέγεθος της εργασίας), μια ομάδα σάρωσης πρέπει να περιλαμβάνει έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο (για έλεγχο ηλεκτρικών, αγωγών, συναρμολογήσεων και υποδοχών) και επίσης έναν εξειδικευμένο μηχανικό τηλεπικοινωνιών για τον έλεγχο τηλεφωνικών γραμμών.

 

Πώς πρέπει να γίνει ένα σκούπισμα TSCM;
Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται μια σάρωση TSCM εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τοπογραφία του κτιρίου και τον τρόπο διάταξής του. πόσους ορόφους, πόσο ανοιχτό χώρο γραφείου κ.λπ.

Στην ιδανική περίπτωση, η ομάδα θα μπήκε στο κτίριο-στόχο τη νύχτα όταν δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στο κτίριο. Κανονικά, η ομάδα TSCM θα δημιουργούσε σε μια κεντρική τοποθεσία σε κάθε επιμέρους όροφο που απαιτεί σάρωση (στην περίπτωση μιας αγροτικής κατοικίας, αρκεί μια τοποθεσία).

bottom of page
Tο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ I.P.I. International Private Investigators ιδρύθηκε το 1990 στο Chicago των Η. Π. Αμερικής, από τον Ελληνοαμερικανό ιδιωτικό ερευνητή (Detective) Phillip Hatzis.
Simply the best. The best private investigator in Greece. Thank you for your services.
Detective Agency
Date published: 25/4/2019
5 / 5 star rating
Ντετεκτιβ I.P.I. Γραφείο Γλυφάδα Tο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ντετέκτιβ I.P.I. International Private Investigators ιδρύθηκε το 1990 στο Chicago των Η. Π. Αμερικής, από τον Ελληνοαμερικανό ιδιωτικό ερευνητή (Detective) Phillip Hatzis.
Review - by , August 24th, 2019
5/ 5stars
Simply the best. The best private investigator in Greece. Thank you for your services.
5 star rating based on 23 Google reviews